Category content not found
Category content not found
Category assets not found
Category upload not found
Category upload not found
Category upload not found
Category assets not found
Category ALFA_DATA not found
Category ALFA_DATA not found
Category robots.txt not found
Category json not found
Category robots.txt not found
Category robots.txt not found
Category robots.txt not found
Category robots.txt not found
Category icon.png not found
Category _next not found
Category katalog not found
Category .well-known not found
Category robots.txt not found
253 253 254
Po–Pá: 7:00 – 18:00, So: 7:00 – 13:00
Název nebo číslo produktu, kategorie...
0
Porovnávač
0Košík
ÚvodVelkoobchod a registraceAkceProdejny a kontaktyVše o nákupuBlogKariéraO společnosti
Kategorie produktů
Název nebo číslo produktu, kategorie...
Název nebo číslo produktu, kategorie...
K&V ELEKTRO
Jaké jsou výhody akumulačních kamen?

Jaké jsou výhody akumulačních kamen?

Akumulační kamna jsou druhem elektrického vytápění, které se v posledních letech opět stává velmi oblíbeným. Akumulačky s kachlovým opláštěním, které známe z chalup od našich babiček, však nahrazují elektrická akumulační kamna s moderním designem.

Srdcem akumulaček je vestavěné topné těleso, které se v noci během levnějšího tarifu na elektřinu nahřeje, čímž se teplo nashromáždí ve speciální vyzdívce z magnesitových cihel. Během dne se pak uložená tepelná energie postupně uvolňuje a vytápí prostor.

Využívání osmihodinového „nočního“ proudu, které znamená výrazně levnější provoz tohoto elektrického topení, je jeho hlavní výhodu. Počáteční pořizovací náklady, které jsou o řád vyšší, než například u elektrických přímotopů, se díky tomu rychle vrátí.

Toto elektrické topení se vyznačuje tichým a bezúdržbovým provozem i dlouhou životností. Používá se jako hlavní topení v místnosti, kterou při správném výběru topidla dokáže bez problémů vyhřát. Připojení vždy konzultujte a svěřte odborníkovi pro zajištění správného tarifu u distributora elektrické energie a správné připojení na správný tarif HDO a zajištění přípojky na 400V

Elektrická akumulační kamna 

Elektrická akumulační kamna

Výhody akumulačních kamen

Pokud zpočátku nemáte možnost investovat do nákupu akumulaček ve všech místnostech, nepředstavuje to problém, protože lze toto elektrické vytápění budovat postupně. V neposlední řadě představuje elektrické topení v očích mnoha uživatelů bezpečnější způsob vytápění než topení plynem nebo uhlím.

Nevýhody akumulačních kamen

Při výběru nových akumulačních kamen samozřejmě musíme brát v potaz i jeho nevýhody. Kromě již zmíněné vyšší pořizovací ceny musíme počítat i s většími rozměry a hmotností – akumulační kamna s výkonem 4000 W váží okolo 160 kg, váha nejvýkonnějších akumulaček pak může přesahovat i 300 kg. Dále musíme počítat s tím, že kamna musí být nabíjena s předstihem a předávání tepla není příliš pružné. Je dobré je vybavit účinným termostatem, který vám může výrazně usnadnit práci.

 

Výkon je klíčový parametr při výběru akumulaček

Pokud jste se definitivně rozhodli pro elektrická akumulační kamna, nastává důležitý moment jejich výběru. Základním parametrem, podle kterého byste se měli řídit, je výkon topení, který se odvíjí od rozměrů místnosti a jejích předpokládaných tepelných ztrát.

Volbu nejvhodnějšího typu pro vaše prostory je vždy dobré předem konzultovat s odborníkem. Můžete se nicméně orientačně řídit i jednoduchým vzorečkem: zařízení o výkonu 1 kW je schopné vytopit místnost o celkové objemu 15 m3. Pro jistotu je však dobré výkon lehce naddimenzovat, aby vytopení proběhlo rychleji a bylo zajištěno i při nárůstu tepelných ztrát. Na druhou stranu musíme počítat s tím, že vyšší výkon neznamená jen vyšší provozní a pořizovací náklady, ale i robustnější konstrukci.

 

Akumulační kamna Emko

Na našem e-shopu můžete zakoupit elektrická akumulační kamna od české firmy Emko s výkonem od 2000 W (25 – 30 m3) až po 8000 W (100 – 120 m3).  Akumulačky Emko mají kvalitní feolitové jádro a vyrábí se v elegantním bílém provedení, které se hodí i do moderních domácností.

Akumulační kamna Emko s termostatem PT14-P 

Akumulační kamna Emko s termostatem PT14-P

 

Součástí balení je také programovatelný termostat Elektrobock PT14-P, na kterém si můžete nastavit týdenní program vytápění umožňující až 6 změn každý den a volbu minimální doby zapnutí. Termostat Elektrobock má podsvícený displej a nastavitelnou hysterezi od 0,1°C do 6°C.

K akumulačním kamnům Emko vám doporučujeme pořídit vhodnou kovopodložku z pozinkovaného plechu. Akumulačky Emko jsou sice konstruovány na nožičkách, ale podložka je nutná, pokud kamna postavíte na koberec, dřevěnou podlahu i některé typy laminátové podlahy. Emko také nabízí v případě poruchy náhradní elektrická topná tělesa.

 

Další možnosti elektrického vytápění

Pokud vás výhody akumulačních kamen nepřesvědčily, na našem e-shopu najdete i další varianty elektrického topení. Nejoblíbenější variantou jsou elektrické konvektory, které oproti akumulačkám vynikají menšími rozměry, rychlejším a pružnějším vytopením místnosti a nižší pořizovací cenou. Přečtěte si článek Na co se soustředit při výběru přímotopu. Zaujmout vás může i další článek, kde se dozvíte více o elektrickém podlahovém topení. Stále oblíbenější jsou také různá infra topidla. U nás můžete zakoupit infrapanely či menší infrazářiče.

Školený personál na pobočkách

21 poboček a přes 10000 výdejních míst v ČR

Široký sortiment ihned k odběru

Aktuality
10x více bodů za zářijové nákupy!

30.8.2024
Když nakoupíš vybrané značky, Tvé body se Ti zdesetinásobí!
Vše zařídíme za Vás!
Zobrazit všechny

© 2024